Zlatni kroketi od tikvica i krompira

Za ovaj recept će vam biti potrebne samo 4 namirnice.

 

Sastojci:

  • 2 veća krompira
  • 2 srednje tikvice
  • so
  • maslinovo ulje

Uputstvo: Krompir oljuštite i isecite na manje komade i obarite. Tikvice oljuštite i izrendajte. Dobro ih ocedite. Ohladjeni skuvani krompir propasirajte i sjedinite u činiji sa tikvicama. Dodajte izdasan prstohvat soli i sve dobro promešajte. Od ovako zamešane smese formirajte krokete i odložite ih u frižider nekih 10 minuta. Ohlađene krokete prebacite u pleh za pečenje i premažite maslinovim uljem. Pecite 30 minuta na temperaturi od 220°C. Kroketi su gotovi kada dobiju zlatnu boju.

Poslužite ih uz umak od paradajza ili senfa ili uz soja sos. 

Oznake: , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 podela