Zašto je Instagram odlično mesto za ljubitelje knjiga

Kako je platforma posvećena vizuelnoj inspiraciji postala odlično mesto za pronalaženje sledećeg štiva za čitanje.

Nije tajna da je Instagram pećina sa blagom za svakoga u potrazi za inspiracijom. Listanje kroz vaš feed će vam dati ideje za nove recepte, dekoraciju dečije sobe, predložiti deset mesta za odmor i sve što već poželite. Ali za neke od vas Instagram je postao i neprocenljivo mesto gde iz topline svoga doma, pronalazite nove knjige za čitanje.

Dovoljno je da potražite šta se sve to krije iza različitih #, gde ćete otkriti stare i nove autore, dobro poznate ili zaboravljene klasike, kao i nova izdanja, sve moguće žanrove, nove izdavače, kao i instagramere koji su posvećeni samo knjigama koje sa uživanjem čitaju i preporučuju. Uživaćete u ovoj virtualnoj šetnji kroz najzanimljiviju i najraznovrsniju knjižaru koju možete da zamislite, gde je svaka knjiga propraćena komentarem, ličnom recenzijom i ocenom.

Uživaćete, ukoliko to volite, u pitomim diskusijama i razmeni mišljenja, kao i preporukama sa drugim instagramerima koji dele vašu strast. Jer za razliku od borbenog Twittera, na kome se žustre diskusije vode i starog dobrog Facebooka, na kome vaše kontakte čine prijatelji i poznanici, Instagram je i dalje mirno mesto, na kome možete na naiđete na raznolike profile interesantnog sveta.

Dakle, kako stoje stvari? Knjige objavljene na domaćem jeziku možete tražiti pod haštagovima #knjige, #knjigoljupci, #knjižara, #književnost, #čitanje; ukoliko tražite određenu knjigu ili svog omiljenog pisca, potražite ih pod # sa tim imenom. Pored heštegova možete zapratiti i naloge bookstagramera -instagramera čiji su feedovi poslećeni knjigama, kao i da potražite naloge poznatih i novih izdavačkih kuća.

Ukoliko želite da saznate i zašto je čitanje knjiga dobro za nas pročitajte ovaj naš tekst.

Oznake: , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela