Večna privlačnost bele posteljine

Postoji neka umirujuća privlačnost u čistoj, svežoj i zategnutoj beloj posteljini, u koju sa zadovoljstvom želite da uronite čim dođe vreme za spavanje.

Bela boja simbolizuje smirenost, čistoću i urednost, a obično je u svakoj spavaćoj sobi krevet, kao najvažniji i najveći predmet, centralna tačka fokusa. Ukoliko izaberete posteljinu jarkih boja ili krupnog i intenzivnog dezena, ona će dominirati, pa će vaš prostor za odmor učiniti manjim i vizuelno pretrpanim, što je suprotno od opuštajuće atmosfere koju želite da postignete, kako biste imali miran san.

I nije samo umirujući učinak bele boje taj koja je čini najpopularnijim i najčešćim izborom za boju posteljine. Bela asocira na mir i svežinu, a pored toga predstavlja i savršeno neutralnu pozadinu za bilo koje druge boje i teksture, koje biste želeli u dekoru spavaće sobe. Zato je bela posteljina odlično prazno platno, od koga počinjete dalje uređenje vašeg oaze za odmor, čitanje i san. Te tako možete da se odlučite za naslon kreveta u nekoj intenzivnoj boji ili teksturi, a svoj lični pečat ćete spavaćoj sobi dati kroz koji dekorativni dezenirani jastuk ili prekrivač u boji.

Postoji još jedna praktična strana izbora bele boje za posteljinu, a to je da je ona mnogo lakša za održavanje, može da se pere na visokim temperaturama, bez bojazni da će pustiti boju, a isto tako, za razliku od tkanina u boji, bela boja ne bledi i ne gubi na intenzitetu i za razliku od prolaznih trendova, ona je večiti klasik. Zato će vaši beli čaršafi, jastučnice i jorganske navlake uz redovnu negu i održavanje, uvek biti sveži i bezvremenski privlačni.

Oznake: , , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela