Umetnost kao enterijer inspiracija

Tropska klima Majami Biča i njegove bele peščane plaže čine ga popularnom destinacijom za odmor tokom cele godine. Ali svake godine, sedam dana u decembru, ovaj uzbudljiv grad poznat po svom noćnom životu i perspektivnoj umetničkoj sceni, posvećuje se u potpunosti samo umetnosti. Art Basel, internacionalni sajam umetničkih dela, je prilika da se prikaže najbolje u savremenoj umetnosti trenutno i kao takav privlači armiju galerista, kolekcionara i svih onih kojima je umetnost inspiracija i posao.

Kod opremanja našeg životnog prostora nije loše razmišljati i kao umetnik, savetuju enterijeristi, kojima su radovi sa ovogodišnjeg Art Basela poslužili kao inspiracija. Oni za sledeću sezonu predlažu sledeće stilove.

Floralna tradicija

Tradicionalni stil uređenja doma je obogaćen detaljima kao što su antikviteti, neobični nasleđeni predmeti, koji su izloženi na vidnom mestu, svećnaci, porodične slike u ramovima, raspoređene na komodi, kao i cvetno oslikane porcelanske vaze u chinoiserie stilu, sa prepoznatljivim azijskim motivima.

Jednostavnost i apstrakcija

Ovo su ideje vodilje u minimaslitički opremljenom domu, u kome dominiraju čiste linije, geometrijski oblici i savremene forme. Prostor je opremljen mekanim i skupim tkaninama, plišem i somotom, koje daju kontrastnu teksturu ravnim i čvrstim površinama u mermeru i metalu.

Retro inspiracija

Ovaj trend inspirisan je evropskim dizajnom enterijera iz sredine veka. Glavni akcenat ovog stila su svetle boje, živahni dezeni i ravne linije nameštaja od prirodnog materijala.

Suncem okupan stil

Tople narandžasto – vatrene boje, tropske biljke, obavezne palme i kaktusi, kao i velika ljuljaška od jute u dnevnoj sobi i puno staklenih površina koje puštaju svetlo u enterijer, su ovde obavezni elementi.

Isplanirana eklektika

Komadi nameštaja različitih oblika, neuhvatljivost stilske određenosti, kao i savršeno isplanirana haotično postavljena galerija slika na zidu, daju harmonični i opušteni eklektični šarm ovom stilu.

Foto: Arhitectural Digest

 

Oznake: , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela