Topla i kremasta paradajz čorba

Bogata ukusom i zdravim likopenom iz paradajza, topla i kremasta, ova čorba je savršen izbor za hladne dane.

Sastojci:

  • kašika maslinovog ulja
  • 1 veći crni luk, sitno seckan
  • 1 čen belog luka, sitno seckan (opciono)
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • konzerva (400g) oljuštenog celog paradajza
  • 2 kašike šećera
  • 600 g krompira
  • pola kockice supe od povrća rastvorene u  450 ml tople vode

Postupak: U veću šerpu sipajte kašiku maslinovog ulja, pa dodajte crni i beli luk, i mešajte uz dodatak malo vode, dok luk ne omeška. Zatim u šerpu dodaje origano i bosiljak, dobro promešajte i sipajte sav sadržaj iz konzerve paradajza, dodajte krompir isečen na komade srednje veličine, 2 kašike sećera i kocku supe rastvorene u toploj vodi. Pojačajte temperaturu dok sadržaj u šerpi ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite nekih 30 minuta da se čorba polako krčka, odnosno krompir fino omekša, a paradajz lagano postane kašast. Sada šerpu skinite sa ringle, pa njen sadržaj dobro izblendajte štapnim mikserom ili ga prebacite u blender, pa ga u njemu izblendajte do fine, glatke i homogene teksture. Pre serviranja čorbu probajte. Ukoliko je potrebno dodajte soli i po želji malo sveže mlevenog bibera.

Čorbu servirajte dok je topla uz veliko parče rustičnog hleba od kiselog teksta, sa rumenom i debelom koricom.

Oznake: , , , , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
8 podela