Stigao je septembar!

Ima nešto posebno u septembru. Kako su dugi letnji dani za nama, a jesen najavljuje nove prirodne cikluse, tako se i mi posle opuštenosti i neobaveznosti odmora pripremamo za nove početke.

Francuzi imaju jedan poseban izraz za početak septembra la rentrée.
À la rentrée, tradicionalni pozdrav pri rastanku pred letnju pauzu znači „vidimo se kada škola počne, posle odmora „. I dok je francuski avgust uspavan, usporen i na odmoru, septembar je već nešto drugo, Septembar je zvanično i početak nove školske godine, ali i početak društvenog i profesionalnog kalendara za mnoge. Tada dolazi la rentrée kada sve ponovo zaživi, poprimi brži ritam, kada se svi ponovo okupe i sve ponovo počinje.

I dok većina nas povezuje septembar za početak škole i povratak na posao, on je mnogo više od toga. On je mogućnost da se osveženi i sa novim elanom vratimo svakodnevnim obavezama. Ali ne samo to. Magija septembra je u jesenjim bojama, opalom lišću i drugačijem mirisu u vazduhu, ali isto tako i u prilikama koje nam se pružaju i koje sami stvaramo.

Septembar je dragoceno vreme, kada odmorni i bez stresa, donosimo nove odluke, velike ili male, uvodimo nove navike, menjamo se, planiramo vreme za sebe i svoja interesovanja, planiramo ciljeve.

I dok budete pili svoju jutarnju kafu, uzmite beležnicu i olovku, i pažljivo zapišite sve što želite da promenite sada, od septembra. I ne zaboravite, svaki mali korak napred je korak bliže ka cilju.

 

 

 

 

Oznake: , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela