Recept za kremu od ši putera i lavande

Ova nežna i hranljiva krema, od samo 3 sastojka, može lako postane deo vašeg dnevnog rituala nege. Jednostavno se pravi, hrani, neguje i umiruje kožu, dajući joj mekoću i baršunastost.

Ši puter, koji se još naziva i karite, je prirodni hidratator i čest je i veoma poželjan sastojak mnogih preparata za negu kože. Dobija se iz jezgra ploda drveta Vitellaria paradoxa, koji prirodno raste u savanama centralne Afrike. Sastoji se od oko 60% masnoće, pa je odličan emolijent, koji zadržava prirodnu vlagu kože i štiti je od isušivanja. Dobro se pokazao naročito u nezi izrazito suve kože i rapavnih delova tela. Mi ga preporučujemo i u nezi kože dekoltea. U svom sastavu sadrži i oleinsku, stearinsku, palmitinsku i linoleinsku kiselinu, koje neguju i hrane kožu i pomažu u prirodnoj proizvodnji kolagena. Ovaj puter je prirodno bogat još i vitaminima A, E i F i nudi i blagu UV zaštitu (SPF6), dok cimetna kiselina u njegovom sastavu pruža antiinflamatorna dejstva. U skladu sa potrebama i stanjem kože, kao i godišnjim dobima, ši puter je uvek pametan izbor i dobra nega.

Recept za kremu od ši putera i lavande

Sastojci:

  • 115 g ši putera
  • 70 ml bademovog ulja
  • 1/2 kašičice eteričnog ulja lavande

Postupak: u posudicu stavite ši puter i bademovo ulje, pa ih na nižoj temperaturi otopite. Promešajte sve zajedno, zatim u ovu masu dodajte lavandino ulje. Sve ponovo dobro promešajte, pa prespite u čistu teglicu, koju ćete dobro zatvoriti poklopcem. Ostavite teglicu na sobnoj temperaturi, da se njen sadržaj ohladi i blago stvrdne. Ovako priremljenu kremu držite van direktnog svetla i toplote, a možete da je smestite i u frižider, te je neposredno pre upotrebu blago omekšajte grejući je toplotom svojih dlanova. Eterično ulje lavande ima opuštajuća dejstva i kao takvo se koristi u aromaterapiji, dok ulje badema, zbog visokog procenta vitamina E u svom sastavu, izuzetno blagotvorno deluje na kožu.

Kako bi uživali u svim blagodetima sastojaka ove kreme predlažemo da koristite sirovi i organski ši puter i da kupite kvalitetne i prirodne namirnice, od proverenih proizvođača i prodavaca.

Oznake: , , , , , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela