Pesto od vlašca i belog luka

Pesto sos ili poznatiji još kao i pesto alla genovese potiče poreklom iz Đenove i tradicionalno se sastoji od belog luka, pinjola, listova bosiljka, maslinovog ulja i sira – parmezana i pekorina. Recept koji vam donosimo nosi iznenađenja, vlašac umesto bosiljka i indijski orah umesto pinjola, koji daju drugu dimenziju tradicionalnom pestu.
Sastojci:
  • 130 g sitno seckanog vlašca
  • 60 ml extra virgin maslinovog ulja
  • šaka indijskih oraha
  • soli po ukusu
  • 200 g špageta ili paste po izboru
Postupak: sve sastojke stavite u blender ili food procesor i dobro meljite dok ne dobijete homogenu masu. Ukoliko vam je pesto gust možete ga razrediti uz nekoliko kašičica maslinovog ulja. Pastu skuvajte al dente, pod zubima će vam pružiti blagi otpor. Zatim je dobro ocedite i u činiji pomešajte sa pestom i servirajte.
Bon appétit!

Oznake: , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela