Linda Rodin — privlačnost i lepota zrelih godina

Dugogodišnja stilistkinja, Njujorčanka, odrasla na Long Ajlendu, kao devojka se uputila u veliki grad, kako bi se okušala u poslu modela, koji je kratko trajao, ali je zato pronašla svoj poziv u poslu stiliste, radeći preko 40 godina za njujorške robne kuće, brendove, modne časopise i poznate iz sveta muzike. U svojim šezdesetim, uskoro puni 72 godine, Linda Rodin je postala ikona stila i odvažnosti i dokaz da zrele godine mogu da budu izuzetno privlačne, jer godine su samo brojka, a starost je stvar ličnog stava.

Rodinova je imala nepunih šezdeset godina, i svi su joj govorili da je to čista ludost, kada je lansirala svoju liniju preparata za negu kože, jer na tržištu nije mogla da nađe ono što joj odgovara. Tu istu liniju kozmetike je kasnije uspešno prodala velikoj korporaciji, a sada Linda Rodin ima svoju liniju ruževa i olovaka za usne. Jarke usne su njen zaštitni znak, a nedavno je lansirala i liniju aksesoara za pse iz velike ljubavi prema životinjama i naročito svom kućnom ljubimcu, pudli Vinkiju.

Linda Rodin je prepoznatljiva i po svojim predimenzioniranim naočarima, sedoj kosi, kao i izuzetno vitkoj figuri. Isti broj konfekcije nosi poslednjih 40 godina, što joj omogućava da kombinuje stare, sada već retro komade odeće koju poseduje, sa novim detaljima. Njen modni stil je casual, udoban i jednostavan, ali su kombinacije komada te koje čine Rodinovu inspirativnu za preko 240 hiljada fanova koliko ih ima na Instagramu. Rodinova nikada nije farbala svoju kosu, ali je primetila da, kako joj je kosa postajala sve belja, a šminku isto nije preterano volela, niti upotrebljavala, potrebno je bilo naneti više boje na lice, i zato je odlučila da tek u četrdesetim počne da nosi karmin, i to jarkih boja.

U godinama kada njene vršnjakinje usporavaju i prave ozbiljne planove kako da provode svoje mirne dane, Rodinova kao da tek počinje. Ona prkosi ustaljenim društvenim stavovima da je starija osoba, a naročito žena određenih godina, već dala svoj maksimum društvu, i da je vreme da se povuče sa strane. Rodinova ni ne razmišlja o starosti, već doživljava svaki dan kao novu avanturu, novi početak, mogućnost za nešto izuzetno. I ona je pravi dokaz da se ne treba opterećivati sopstvenim ili nametnutim rokom trajanja.

Nikada nije pušila, redovno i svakodnevno šeta svoju pudlu, uživa u zdravoj hrani i mediteranskom načinu ishrane. Minimum osam sati sna su je prioritet, a posebno zadovoljstvo pronalazi u biljkama, koje gaji u svom njujorškom stanu. Ima ih preko 150, različitih veličina. Rodinova uvek ističe koliko su biljke u stanu dobre za zdravlje. Posle četrdeset godina u modnoj industriji, Rodinova ima i po koji savet za žene — nemojte nikad odustati od sebe, ma kako izgledale ili se osećale. Nemojte nositi odeću koja će od vas napraviti džak krompira. Isto tako nemojte se ni kroz odeću, ni kroz makeup truditi da izgledate mnogo mlađe, zato što to neće ispasti dobro. Prigrlite svoje godine, istaknite deo sebe koji naročito volite, kombinujte staro sa novim, kupujte u vintidž i second-hand radnjama i igrajte se detaljima – cipelama, naočarima, maramama ili torbama. Ako postoji jedna stvar za koju bi želela da je počela da upražnjava mnogo ranije, to je zaštita kože od sunca. Sada svako jutro započinje kremom sa SPF- om, ali kaže — za moje generacije je sada možda kasno, ali ako treba da dam jedan savet mladima to je čuvajte svoju kožu i koristite SPF.

Oznake: , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela