Kako se našminkati za poslovne prilike

Makeup rutina koju vam predlažemo ne traje duže od 15 minuta, a učiniće da se osećate sveže i profesionalno. I ne zaboravite makeup za svakodnevne poslovne prilike treba da bude prirodan i diskretan.

Čisto i hidrirano lice
Na prethodno očišćeno lice kao prvi korak nanesite hidrantnu kremu. Birajte onu sa zaštitnim faktorom minimum 15. Ukoliko preskočite ovu kremu, šminka koju budete nanosili će na vašem licu izgledati suvo i neće dobro prijanjati na koži, niti će biti postojana tokom dana.

Prajmer
Sledeći korak jeste nanošenje prajmera, odnosno baze za šminkanje. Prajmer se koristi da bi se makeup duže održao. Potrebno vam je da vaša šminka izdrži ceo dan na licu uz minimalne korekcije. Ukoliko ste u velikoj žurbi preskočite ovaj korak, jer prajmer zahteva da se upije i osuši na koži, kako biste prešli na sledeći korak.

Nanesite tečni puder
Kada se šminkate za posao najbolje je koristiti tečni puder koji daje laganu ili srednju pokrivenost, kako vaš makeup ne bi bio težak i ten vam poprimio izgled kreča u boji. Možete da koristite i BB toniranu kremu, ali ukoliko želite bolju pokrivenost koristite tečni puder. Na lice nanesite manju količinu pudera, pa ga zatim po potrebi dodajte kako biste prekrili i ujednačili ten. Puder nanosite i utrljavajte četkom za puder ili beauty blenderom.

Nanesite concealer
Ovim proizvodom prekrijte podočnjake, blage hiperpigmentacije i crvenila, nanesite ga na bradu i stranice nosa, ukoliko je potrebno.

Puder za fiksiranje šminke
Pošto ste naneli prajmer i dobro ublendovali tečni puder i concealer, širokom četkom nanesite puder za fiksiranje šminke. Ovim korakom ćete fiksirati, odnosno obezbediti postojanost vašeg makeupa u toku dana.

Vreme je za rumenilo
Za radne prilike birajte svetlo ružičasto ili rumenilo boje breskve. Četkom ga nanesite dužinom jagodične kosti. Ukoliko imate tamniji ten ili ste preplanuli rumenilo možete zameniti i bronzerom.

Highlighter
Ukoliko želite sada možete naneti highlighter: na jagodičnu kost iznad rumenila, zatim ispod luka obrva, u unutrašnje uglove očiju, kao i dužinom nosa, iznad kupidonovog luka – udubljenja iznad gornje usne i direktno ispod središta donje usne. Ovim potezom ćete svom izgledu dati svežinu i prirodni sjaj.

Popunite obrve
Čak ikako ste u žurbi ne zaboravite da posvetite pažnju obrvama. Prvo dobro isčetkajte obrve odgovarajućom četkicom, a zatim ih popunite olovkom ili senkom za obrve. Za prirodniji izgled koristite senku umesto olovke, a nju ćete nanositi ugaonom četkicom, kojom ćete postići precizno konturisanje. Iako su jake obrve i prirodan oblik sada u trendu, nemojte ih preterano isticati, naročito u odnosu na ostatak lica.

Nanesite bazu za senku za oči
Ukoliko vam se senka skuplja u prevojima očiju tokom dana ili vam je koža masnija neophodno je da na kapke prvo nanesete bazu. Ona će vam omogućiti dugotrajnost i postojanost senke.

Senka za oči
Za kancelariju ili posao vodite se prirodnim tonovima i izaberite svetle ili neutralne boje za oči. Nanesite senku razmazivanjem prstima, zatim je izbendujte četkicom kako biste postigli mekši i prirodniji izgled. Ukoliko želite da vam oči izgledaju odmorno i krupnije, iskoristite belu ili olovku za oči svetle boje i nanesite je na unutrašnjost donjeg kapka.

Nanesite maskaru
Maskaru nanesite na gornje kapke u više slojeva, počevši od korena ka vrhu, prelazeći preko trepavica u pravcu levo – desno. Ukoliko maskaru budete nanosili pravim pokretima od korena ka gore, vrh trepavica će vremenom pod težinom maskare igubiti željeni zaobljeni oblik. Po potrebi maskaru diskretno nanesite i na donje kapke. Greške uklonite štapićima za čišćenje.

Ruž
I poslednji korak pred izlazak iz kuće neka bude nanošenje ruža. Izaberite onaj koji će se slagati sa nijansom rumenila. Najbolje je da izaberete postojane svetlije nijanse ili ruž koji će istaći prirodnu boju vaših usana.

Oznake: , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela