Kako lako da organizujete i odložite svoju šminku i kozmetiku

Volimo kada smo organizovane, kada stvari imaju svoje mesto i kada ne moramo da se zadržavamo u traženju, jer nam je sve sortirano i na dohvat ruke. A evo i primera kako u nekoliko korak možemo funckionalno i jednostavno da organizujemo svoj makeup i kozmetiku.

1. Definišite prostor za odlaganje: da li ćete odlagati u fioci, komodici ili na otvorenim policama? Ukoliko želite da odlažete na otvorenom, onda izaberite prvenstveno proizvode koje često koristite i koji će vam biti na dohvat ruke. Naravno ograničite njihov broj, kako ne bi zauzeli puno prostora. Izaberite da li ćete da ih držite u jednoobraznim staklenim teglicama, u činijicama ili korpicama. Razmislite i o izboru materijala, jer je neophodno da on bude lako periv. Na primer, blaznice i štapiće za uši zbog higijene odložite u teglice sa poklopcem, dok kreme, losione i ostalu kozmetiku, zbog veličine ambalaže, možete držati u otvorenim korpicama.

2. Četkice za šminkanje ne držite u torbicama zajedno sa ostalim makeupom, jer se tako lako oštećuju njihova vlakna. Oštećene četkice će biti manje efikasne i moraćete ćešće da ih menjate. Zato njih držite uspavne  u staklenoj posudi, vazici ili teglici,koju možete napuniti ukrasnim kamenčićima kako bi četkice stajale stabilnije i bile preglednije.

3. Oranizujte proizvode po kategorijama, na primer lakove za nokte odložite na isto mesto, parfeme na drugo. Takođe neka vam grupisani zajedno budu svi proizvodi koji predstavljaju jednu rutinu, na primer jutarnju, odnosno večernju negu.

4. Ako planirate da odložite kozmetiku i makeup u fioku, iskoristite divajdere, koji će vam omogućiti da vam proizvodi budu uredno sortirani i podeljeni, čime sebi olakšavate njihovu upotrebu. Za tu svrhu možete koristiti i najjednostavnije pregrade i umetke za kuhinjske fioke, koji će u ove svrhe odlično poslužiti.

5. I za kraj, ne zaboravite da svaku upotrebljenu stvar vratite na svoje mesto.

Oznake: , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela