Kako izabrati crveni karmin u skladu sa bojom tena

Koliko puta ste samo stavile crveni ruž na usne, da biste ga potom odmah skinule, jer smatrate da vam ne stoji. Ne mora svaki crveni karmin da bude holivudski vamp intenzivan. Uz pravilan odabir nijanse u skladu sa vašim tenom i prilikom, dnevna ili večernja šminka, crveni ruž može da postane sastavni deo vaše redovne beauty rutine. Kako nam se približavaju praznici, sada je savršen trenutak da prođemo kroz nekoliko koraka do pravog izbora crvene nijanse.

Korak 1: Odredite boju svog tena

Prva stvar koju želite da uradite jeste da dobro odredite da li je boja vaše puti izrazito svetla, svetla ili tamnija. Kada ste to utvrdili, naredna bitna stvar je da odredite podton vaše kože, odnosno boju koja se javlja ispod površine kože. Podtonovi su podeljeni u tri kategorije: HLADNA (roze, crvene ili plave boje), TOPLA (zlatna, breskva ili žuta) i NEUTRALNA (i hladne i tople boje). Česta greška je da se sve žene svetle puti svrstavaju u hladnu, a sve tamne žene u toplu kategoriju.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se utvrdi koji je vaš podton.

  • Pogledajte unutrašnjost vaših zglobova. Da li vaše vene izgledaju plavičaste ili ljubičaste? Ako je odgovor da, onda je vaš podton hladan. Ili su vaše vene više zelenkaste? Onda vam je podton topao. A možda imate i malo i jednog i drugog? Onda je vaš podton neutralan.
  • Još jedan način da odredite boju podtona je da se prisetite kako vaša koža reaguje kada je izložena suncu. Da li postaje ružičasta ili zlatno braon? Ako je odgovor ružičast, onda ste hladni. Ako je odgovor zlatno braon, onda ste topli. Ako još uvek niste sigurni u vaš podton, evo još jednog testa.
  • Razmislite o odeći i nakitu koji nosite. Da li vam bolje stoje crvena, boja pomorandže ili žuta, uparene sa nakitom boje zlata (toplo) ili imate tendenciju da izaberete nijanse ljubičaste, zelene i plave uz srebro (hladno)? Ako ni posle ovoga niste sigurni u vaš podton, onda je on neutralan.

Korak 2: Odredite svoju nijansu crvene boje

Sada kada ste odredili podton vašeg tena, hajde da vidimo koje će vam nijanse crvene najbolje pristajati. Za vas sa HLADNIM podtovnom, boje cveta fuksije, bobičavog voća i ljubičasto crvene izgledaju sjajno. A za TOPLE podtonove idealne su koralne boje i otvoreniji, svetliji crveni tonovi. Ako spadate u neutralnu zonu, onda će i topla i hladna crvena na vama izgledati sjajno.

Ako želite da postignete prirodan izgled izaberite boju koja ima isti podton kao i vaša koža. Ako volite dramatični efekat, onda se odlučite za jednu od boja iz suprotnog podtona. Većina crvenih karmina daje intenzivnu boju i dobro pokriva, ali ako želite nešto diskretnije našminkane usne, karmin nanesite prstima, tapkajućim pokretima za prirodniji izgled, koji odgovara dnevnom makeupu.

Oznake: , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela