Kako da postignete guste i zdrave obrve

Trendovi se menjaju u modi, kozmetici, pa i u make-upu. Od tankih usana, do punih, isto tako i od tankih obrva, do gustih i zdravih. Ali, poteškoće nastaju ukoliko ste ranijih godina previse tanjili svoje obrve ili su one prirodno retke i tanke. Rast dlake — kose, trepavica ili obrva, ide svojom, pirodnom brzinom i ne postoji mnogo što možemo da učinimo da ubrzamo taj proces, ali zato možemo da dlaci obezbedimo negu, kako bi ona rasla.

Jedan od predloga za negu obrva jeste ricinusovo ulje. Smatra se da ricinoleična kiselina, koja se nalazi u ricinusovom ulju, može da poveća proizvodnju prostaglandina, koji podstiče rast dlake. Postignuti rezultati neće kod svakog biti isti, a potrebno će biti i vremena da se oni vide. Ricinusovo ulje možete koristiti svako veče tako što ćete ga naneti na vaše obrve kao deo večernje rutine, pred spavanje. Isto tako preporučuju se svi proizvodi za negu obrva koji u sebi sadrže biotin i keratin, jer su ovo sastojci neophodni za rast zdrave dlake i noktiju.

Postoji jos jedna opcija, ukoliko nista od prethodnog ne uspe, a to je microblading. U pitanju je nova generacija tetoviranja obrva, koja vam garantuje njihov puniji izgled, kao i željeni oblik. Olovkom, koja sadrži medicinski pigment i koja ne probija kožu, već je samo nezno zagrebe, iscrtavaju se dlake u obrvama. Rezultati microbladinga traju i do godinu dana. Kako vremenom pigment bledi, očekujte da će biti potrebno povremeno popravljanje obrva.

I na kraju uvek postoje olovke, kao i senke za obrve, kojima možete da ih iscrtate i popunite. Ne zaboravite da boja vaših obrva treba da bude za nijansu tamnija od boje kose, kao i da njihov izgled bude što prirodniji.

Oznake: , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela