Januarski favoriti

Amazing Hotels: Life Beyond The Lobby, serijal u BBC produkciji će vas ostaviti bez reči. Kroz šest epizoda voditelji, Giles Coren, novinar i restoranski kritičar i Monica Galetti, profesionalni restoranski kuvar, će posetiti neke od najuzbudljivijih destinacija na svetu i otkriti neverovatne hotele. Zaviriće i „iza kulisa“ da saznaju kako ova mesta funkcionišu da bi svojim gostima pružili beskprekorno i neponovljivo iskustvo. Neki od ovih hotela su pravo građevinsko čudo, dok su drugi smešteni u spektakularnim i manje poznatim delovima planete. Iza svakog ovog mesta stoji neverovatna ideja, kao i ljudi čija strast i posvećenost su vredni divljenja.

Igrana serija od 10 epizoda, pod nazivom Riviera, sa glumačkom ekipom predvođenom Juliom Stiles, smeštena je u internacionalno jet set društvo na francuskoj rivijeri. Neverovatni prizori Nice, Monte Carla i Monaca, zajedno sa suncem i plavim Mediteranom su ravnopravni učesnik u ovoj intrigantnoj triler priči. Mlada, pametna i obrazovana Julia Stiles, otrkiva da joj suprug milioner, gine na jahti ruskog oligarha, na kojoj je očigledno iz nekog razloga podmetnuta bomba. Ovim klupko neverovatnih intriga, mutnih radnji, višestruko zainteresovanih kriminalnih grupa, Interpola i sveta visoke prostitucije počinje da se odmotava. Stiles odlično igra jaku i odlučnu mladu ženu, koja se oslanja na svoj intelekt, kako bi došla do istine.

Ako postoji lična osobina na kojoj većina žena treba da radi više, to je samopouzdanje. Knjiga „Prisutnost: kako da u najvećim iskušenjima pronađete najhrabriji deo sebe“ profesorke socijalne psihologije na Harvardu Amy Cuddy, je upravo ono što će vam pomoći da se osetite da iskreno možete i zaslužujete povišicu, napredovanje, da se vaš glas čuje i mnogo toga, što često sebi uskraćujemo, jer nemamo dovoljno samopouzdanja. Na osnovu svog istraživanja Cuddy kaže da naše telo može da oblikuje ko smo. Šta to u praksi znači: ako pred važno dešavanje, na primer intervju za posao ili javni nastup telom zauzmemo pobednički stav, sa podignutim rukama u vis, kao Roki i ostanemo u tom stavu samo dva minuta, ovaj mali ritual će bukvalno promeniti hemiju našeg tela i učiniti da se osetimo sigurnijim u sebe. Ne samo što će to nama pomoći da se bolje pokažemo u stresnim situacijiama, nego ćemo i onima koji nas posmatraju delovati sigurnije i ostavićemo pozitivan utisak. Amy Cuddy je 2012. godine imala izuzetno zapaženo predavanje na konferenciji TED Talks, koje se smatra drugim najgledanijim predavanjem u istorjih TED govora. Njeno predavanje možete pogledati ovde.

Mnogo više kvalitetnog sna. Silne studije i tekstovi su u poslednje vreme napisani o izuzetnoj važnosti sna, koji sebi na žalost uskraćujemo u ovom izuzetno brzom i stalno povezanom online svetu. Nedovoljno sna se loše odražava na naše zdravlje, fizičko i mentalno, na naše rezultate na poslu, na raspoloženje, na odnose sa ljudima, kao i na naš osećaj zadovoljstva i sreće. Iako broj časova proveden u spavanju zavisi od invidisualnih potreba, većina nas zahteva između 7 i 8 časova, neprekidanog, neremećenog sna. Za početak isključite svoje telefone posle 22h, jer vreme je da prestanemo da pravimo kompromise na svoju štetu.

 

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela