7 koraka za prijatan vikend

Započnite dan vašim omiljenim napitkom, kafom, čajem ili toplom vodom sa limunom.

 

Iskoristite narednih 5 minuta da očistite vaš telefon od nepotrebnih poruka. To se naročito odnosi na one servisne, kao što su razna obaveštenja, popusti, akcije i slično.

Zatim pustite muziku koja vas čini srećnom i uzmite papir i olovku u ruke. Nauka kaže da pravljenje planova na papiru, kada mu se daju fizički obrisi i dimenzija, deluje na našu psihu mnogo bolje nego njegov gotovo imaginarni elektronski oblik. Budite realni u pravljenju svojih planova.

Isplanirajte svoj vikend. Obaveze u kući i vreme provedeno sa porodicom. Možda probate neki novi recept.  Obavezno ostavite vreme i za sebe. Samo vaše vreme. Možda uradite nešto sa naše liste decembarskih favorita.

Iskoristite vikend i da istuširate sobno cveće. Tako ćete ga dobro osvežiti vodom i uštedeti vreme koje biste utrošili na brisanje prašine sa listova. To se naročito odnosi na monsteru, fikuse i ostale velike primerke.

Vreme posvećeno sebi provedite kako god vama prija, u čitanju, u pravljenju daljih planova, negujući sebe ili uživajući u malom „uradi sama“ projektu.

I na kraju dana, kada budete išle u krevet i bacite pogled na listu, nemojte se opterećivati ako niste sve štriklirale. Jer „super žene“ žive samo na Instagramu.

Oznake: , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela