50 najčešćih pitanja na razgovoru za posao (1-10)

Bez obzira koliko je Vaš CV impresivan, najbitnija stvar u procesu dobijanja posla jeste da date zadovoljavajuće odgovore i ostavite pravi utisak. Kako biste i ovu poslednju prepreku zvanu „intervju za posao“ uspešno savladali, neophodno je da se dobro za njega pripremite. Olakšavajuća okolnost je da većina zaduženih za intervjuisanje kandidata postavlja ista pitanja. Stoga, ukoliko ste pozvani na razgovor za posao, ili ste u procesu pripreme za promenu istog, pročitajte narednih pedeset pitanja i ponuđene odgovore. Uzmite olovku i papir i ako treba zabeležite relevantno, razmislite i zapišite svoje odgovore. 

1.   Kažite nam nešto o sebi

Ovo je verovatno najčešće postavljano pitanje, a postoji i dobar razlog za to. Vaš odgovor poslodavcu govori mnogo o vama, uključujući i informacije koje se ne nalaze u vašem CV-u.  

Odgovorite na ovo pitanje sažeto i sigurno, ali ne i preterano samouvereno. Vaš odgovor ne bi trebalo da bude kraći od jedne, niti duži od tri minute. Dužim odgovorom ćete izgubiti pažnju i strpljenje osobe koja vas intervjuiše. U odgovoru na ovo pitanje recite nekoliko stvari o sebi, gde ste odrasli, zašto ste upisali školu koju ste završili, kako ste se našli u poslu kojim se bavite. Fokusirajte se na vaše radne kvalifikacije, nemojte pričati o svom privatnom životu ili interesovanjima. Takođe, nemojte pričati o svojim karakternim osobinama, jer će to pitanje verovatno uslediti malo kasnije.

Cilj ovog pitanja jeste da onaj ko vas intervjuiše sazna malo više o vama mimo vašeg CV-a, kao i da proceni kako sebe predstavljate drugima.

2.   Šta vas čini kvalifikovanim za ovaj posao?

Ovo zna da bude nezgodno pitanje, jer mnogi upadnu u zamku kada ne želeći da se hvale, potcene i preterano skromno prikažu svoje kvalifikacije, kao i iskustvo. Ovo pitanje je idealna prilika da zapravo prikažete zašto ste vi bolji kandidat od ostalih. Vaš uspeh u školi/fakultetu nije bitan, već vaši rezultati na poslu, dostignuća, kao i veštine, što specifičnije za posao za koji se prijavljujete, to bolje.

3.   Zašto napustate sadašnji posao/poslodavca?

Nikada, ali nikada se nemojte loše izražavati o prethodnom/sadašnjem poslodavcu kada vam budu postavili ovo pitanje. Bez obzira da li je problem bio u poslodavcu, ukoliko ga budete ogovarali smatraće se da ste izuzetno neprofesionalni i lako ćete ispasti iz daljeg izbora za ozbiljnog kandidata za posao. Ukoliko ste zaista imali neslaganja sa prethodnim poslodavcem samo kratko kažite da želite da se oprobate u radnoj sredini koja ima drugačiju radnu etiku, ili možda drugačiji sistem rada. Ništa više.

Još jedan odličan odgovor na ovo pitanje jeste da u prethodnoj kompaniji ne postoji mogućnost za dalje napredovanje i da uz vaše veliko žaljenje morate da ih napustite, jer vi želite dalje da se razvijate. Isto tako, nemojte spominjati da ste u prethodnoj kompaniji bili nezadovoljni platom, jer ćete time odati utisak da vam je novac jedino merilo i da ćete otići ukoliko vam se ukaže prva prilika sa većom platom.

4.   Šta znate o našoj kompaniji?

Pre nego što budete poslali svoju prijavu na konkurs, a naročito pre razgovora za posao, obavezno saznajte minimum osnovne podatke o kompaniji i ako je moguće i o ljudima koji je vode, kao i o osobi koja će vas intervjuisati. Takve podatke ćete najlakše naći na LinkedInu. Kada je kompanija osnovana, ko je sada vodi, šta su prozivodi, usluge, kom tržištu su namenjene i slično.

5.   Zašto želite da radite za nas/u našoj kompaniji?

Nikada nemojte reći “zato što je kod vas plata veća”. Evo nekih od prihvatljivih odgovora:

  • Zato što je vaša kompanija mesto koje će mi pružiti izazove i mogućnost da svojim rezultatima doprinesem njenom daljem uspehu i razvoju.
  • Zato što sam čula pozitivne stvari o vama, vašoj radnoj etici, timu, odnosu prema zaposlenima, zdravoj atmosferi i slično.

Ukoliko ste oduvek želeli da radite u ovoj kompaniji budite iskreni i kažite da vam je to posao iz snova i da ste još dok ste se školovali razmišljali da radite kod njih.

6.   Da li više volite da radite u timu ili samostalno?

Ovo često zna da bude trik pitanje, jer prihvatljiv odgovor zavisi i od pozicije za koju se prijavljujete. Neke pozicije zahtevaju da budete deo tima, pa samim tim i da odlično funkcionišete u timskom radu, a neke zahtevaju od vas samostalno donošenje odluka ili rukovođenje. Jedan od mogućih odgovora jeste da kažete da imate iskustvo da radite samostalno, ali i da radite i u timu, sve u zavisnosti od potrebe posla. Neki put brže i kvalitetnije radite samostalno, a kada ste okruženi stručnim i iskusnim kolegama onda pružate odlične rezultate u timu, naročito ako se stručnosti kolega dopunjuju.

7.   Da li ste timski igrač?

Ovo pitanje je slično prethodnom pitanju i vaš odgovor na ovo pitanje bez sumnje treba da bude potvrdan. Najbolje bi bilo da odgovor dopunite i primerom iz ličnog iskustva kada ste odlično radili u timu i kakve ste rezultate timski postigli.

8.   Ukoliko biste imali dovoljno novca da se momentalno penzionišete šta biste radili?

Ovo pitanje je merilo vašeg odnosa prema novcu. Ukoliko biste rekli kako vam novac uopšte nije bitan, teško da bi vam neko poverovao. Svako želi da bude adekvatno nagrađen za svoj rad. Svima nama je novac bitan, samo nekima u manjoj ili većoj meri. Kao odgovor na ovo pitanje dajte primer kako želite da vaš život obeleže i uspesi i rezultati, a ne samo novac. Ukoliko zaista volite posao koji radite, onda je iskreno reći da isuviše volite svoj posao da biste se sada penzionisali. Još jedan privatljiv odgovor jeste da ste puni snage, energije i ideja da prekinete da radite i da se ne biste osećali ispunjeno ako ne bi biste svakodnevno imali pred vama cilj. 

9.   Kako biste opisali sebe?

Kao i u jednom od prethodnih pitanja nemojte biti preskromni, a opet nemojte biti ni hvalisavi. Bitno je da istaknete svoje kvalitete i karakteristike koje vas čine idealnim kandidatom za ovo radno mesto. Najbolje je da izaberete svoje tri najbolje vrline i da ih dopunite primerima iz poslovnog života.

10.  Da li ste ikada imali konflikt sa kolegom/nadređenim na poslu? Kako ste rešili tu situaciju?

U odogovoru na ovo pitanje potrebno je da pokažete kako ste uljudni u ophođenju sa drugima, da nesuglasice na poslu ne doživljavate lično i da ste stabilni i zreli u svojim razmišljanjima. Setite se primera kada ste imali neko neslaganje i pokažite kako ste ga na zreo i profesionalan način prevazišli. Vaš primer može da se odnosi na situaciju kada ste sa kolegom imali različita mišljenja kako da se pristupi nekom projektu. Ne zaboravite da date primer kako ste ove probleme prevazišli.

Pročitajte 50 najčešćih pitanja na razgovoru za posao (11 – 20). 

Oznake: , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela