4 razloga da dan započnete toplom vodom sa limunom

Ova jutarnja rutina pomaže detoksu vašeg tela, gubitku težine i celokupnom zdravlju.

Ako vodite računa o svom zdravlju, želite da smanjite unos nezdravih kalorija i kofeina, onda je šolja tople vode sa svežim sokom limuna idealna alternativa koju mnogi nutricionisti predlažu.  Slede četiri jaka razloga koja će vas ubediti da toplu vodu sa limunom usvojite kao deo svog jutarnjeg rituala.

  1. Časa tople vode u koju ste iscedili pola limuna pomaže svakodnevnoj detoksikaciji vašeg organizma. Iako je ukus limuna kiseo, on u nasem telu postaje alkalan i tako pomaže balansiranju pH vrednosti organizma. Istovremeno na ovaj način pomažete funkcionisanju jetre i izbacivanju štetnih toksina iz organizma.
  2. Limun sa toplom vodom će probuditi vaš digestivni trakt. Ovaj jednostavan, ali moćan napitak stimuliše vaš gastrointestinalni trakt tako što poboljšava celodnevnu apsorpciju hranljivih materija i olakšava protok hrane kroz sistem za varenje.
  3. Voda sa limunom ubrzava gubljenje kilograma. Sok od limuna sadrži pektin, rastvorljivo dijetalno vlakno, koje pomaže u borbi smanjenja telesne težine. Ako ste svako jutro započinjali zašećerenom kafom, voda sa limunom će smanjiti vaš dnevni unos kalorija.
  4. Topla voda sa limunom smiruje grčeve u stomaku. Ako u krevet odete punog stomaka, jutro možete dočekati sa osećajem naduvenosti i upornom gorušicom. Topla voda čisti vaše telo, dok flavonoidi iz limuna smanjuju kiselost u stomaku, pa ćete se ubrzo osećati mnogo bolje.

Izvor: shape.com

Oznake: , , , , , ,
Sledeći tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 podela