Tajna savršeno skuvane paste

Pasta se uvek kuva u kipućoj vodi, kojoj ste dodali malo soli i kašičicu ulja. Pasta se obično kuva oko 8 minuta. Vreme kuvanja zavisi od tipa paste. Suva pasta koja se pravi od durum, tvrde pšenice se obično kuva al dente, što znači da bude skuvana, a opet blago čvrsta pod zubima. Pasta od drugih tipova brašna, na primer mekog pšeničnog, je obično mekana za kuvanje al dente.

Pre nego što pastu procedite, ostavite šolju vode u kojoj ste je kuvali, u slučaju da vam je voda potrebna za sos.

I na kraju, ako vam sos još nije gotov, a vama pasta stoji oceđena, prelijte je sa malo maslinovog ulja i promešajte. Na ovaj način ćete sprečiti da se pasta međusobno slepi, već ćete dobiti lepe, pojedinačne komade testenine.

 

Oznake: , , ,
Prethodni članak Sledeći članak
26 podela