Mafini sa borovnicama, bananom i suvim grožđem

Sastojci za 15 mafina

  • 300 g borovnica
  • 4 prezrele banane
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 140 g badema
  • 170 g suvog grožđa
  • 120 g mlevenog lanenog semena
  • 180 ml soka od jabuke bez dodatog šećera
  • 125 ml vode
  • 4 kašike sirupa od urmi
  • 4 kašike javorovog sirupa
  • 2 kašike cimeta

Postupak: Zagrejte pećnicu na 180. U food procesor stavite bademe, ovsene pahuljice, mleveno laneno seme i meljite nekoliko minuta dok ne dobijete ujednačeno glatko brašno. Isecite banane na manje komade i dodajte brašnu, zatim im dodajte cimet, sok od jabuke, sirup od javora i sirup od urmi i sve dobro izblendajte dok ne postane ujednačena glatka smesa.

Prebacite smesu u veću činiju i dodajte joj suvo grožđe i borovnice. Kada ste sve sastojke dobro izmešali, prespite ih u pleh za mafine, koji ste prethodno nauljili kokosovim ili maslinovim uljem. Mafine pecite 40 minuta. Povremeno proverite da li su pečeni, tako što ćete čačkalicom ubosti smesu. Ukoliko je čackalica čista i smesa se nije zalepila za nju, znači da su mafini pečeni.

Mafine izvadite iz pleha i ohladite pre serviranja. Uživajte.

 

Oznake: , , , , , , ,
Prethodni članak Sledeći članak
17 podela