Krem supa od bundeve i krompira

Ovaj kremasti potaž je savršen način da se ugrejemo uz pravo jesenje povrće – bundevu.

Sastojci: za 4 osobe

400 g bundeve, oljuštene i isečene na kockice
400 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
7 listova sveže žalfije ili 2 ravne kašičice sušene
1 crveni luk, veći, sitno seckan
1 čen belog luka, sitno seckan
1 kašika maslinovog ulja
250 ml temeljca od povrća ili 1/3 kockice supe
So i biber po ukusu

Postupak: Ugrejte rernu na 200c. Rasporedite bundevu na pleh obložen pek papirom, pospite bundevu lukom, žalfijom i belim lukom. Sve prelijte maslinovim uljem, pobiberite i posolite. Pecite nekih 20 minuta ili dok bundeva ne bude meka. U međuvremenu obarite krompir u vodi i ocedite ga. U blenderu pomešajte obareni krompir, bundevu i luk sa žalfijom. Prelijte ih vrelim temeljcem od povrća. Sve zajedno dobro izblendajte. Ukoliko nemate temeljac, izmrvite 1/3 kockice supe u povrće u blenderu i dodajte mu 250 ml vrele vode preostale od krompira.

Ovako pripremljen potaž servirajte uz rustični domaći hleb sa hrskavom koricom.

 

 

 

Oznake: , , , , , , , ,
Prethodni članak Sledeći članak
11 podela