Ovsena kaša sa karamel kruškama, kokosom i cimetom

Sastojci:

za kruške sa cimetom 
  • 100g čvrste kruške, oljuštene i isečene na sitne kockice veličine 0.5 cm
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/2  kašičice ekstrakta vanile
  • 60 ml vode

za kruške sa kokosom 

  • 1 čvrsta kruška, srednje veličine, isečena na kriške
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika sirupa od agave

ovsena kaša

  • 100g ovsenih pahuljica
  • 350g biljnog ili mleka po izboru

Postupak: u malu šerpu staviti kockice kruške, vodu, cimet i vanilu na srednju temperaturu, nekih  6-8 minuta, da kruške omekšaju, a tečnost lagano ispari. U tiganj srednje veličine sipajte kokosovo ulje i sirup od agave, pa sve ugrejte na srednjoj temperaturi. U tiganj zatim dodajte kruške i ostavite ih nekih 5 minuta na jednoj strani, zatim ih okrenite na drugu stranu i ostavite još 5 minuta. Kruške treba da se karamelizuju u ulju i sirupu od agave. Ako primetite da vam nedostaje kokosovog ulja u tiganju, dodajte ga. Kruške su gotovo kada obostrano poprime zlatnu boju. U manjoj šerpi na srednjoj temperaturi skuvajte ovsenu kašu, uz stalno mešanje, dok pahuljice sasvim ne upiju mleko, ili dok ne dobijete kašu gustine po vašem ukusu.

Sve zajedno poslužite u činiji, tako što ćete preko kaše servirati prvo kruške sa cimetom, a zatim karamelizovane kruške sa kokosom. Na kraju ovako pripremljenoj kaši možete dodati sitno seckane pistaće ili bademe.

Oznake: , , , , ,
Prethodni članak Sledeći članak
12 podela