Kako da povećate fokus i produktivnost u radu

U današnje vreme, kada nam je pažnja kratka i podeljena zbog različitih stimulacija, koje najčešče dolaze sa ekrana mobilnog telefona, teško nam je da jedan blok vremena provedemo u fokusiranom i produktivnom radu. Aplikacija koja nam se dopala i koja pomaže da manje proveravamo svoj telefon, dok bi trebalo da radimo, jeste Forest. Odlična je kada treba bez ometanja da se koncentrišete na posao koji radite, i velika je pomoć đacima i studentima dok uče.

Uporeba je jednostavna: podesite tajmer na aplikaciji na vreme koliko biste želeli da radite bez prekida i mala biljka će početi da raste u drvo. Kako vreme prolazi vaše drvo će biti veće i bogatije. Ako budete u iskušenju da izađete iz aplikacije da proverite tek pristiglu poruku ili nešto drugo na telefonu, Forest će vas opomenuti Go back to your work ili Stay Focused, jer u protivnom ubićete svoje drvo.

Isto tako ako budete nestrpljivo gvirnuli u aplikaciju da vidite koliko vam je vremena jos preostalo rećiće vam Don’t look at me. Ako budete fokusirano i bez prekida radili dobijaćete i ohrabrujuće poruke You’re almost there i Keep up the good work. Što više perioda bez prekida budete sakupili, imaćete više drveća, na kraju jednu pravu šumu.

Forest možete preuzeti za Android i IOS, a postoji i desktop add-on za Firefox i Chrome.

 

Oznake: , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela