Dva letnja recepta sa breskvama

Breskve dugo nisu bile tako ukusne kao ove godine. Sočne, osvežavajuće i veoma zdrave, idealne su kao poslastica, sveže, a isto tkao i u jelima. Verujemo da ćete uživati u receptima koje vam donosimo.

Kolač od breskve (za 2 osobe)

Sastojci:

  • 7-8 zrelih većih bresaka, isečenih na kriške
  • 156 g ovsenih pahuljica
  • 63 g fino mlevenih sirovih badema
  • 54 g krupnije seckanih oraha
  • 25 g braon sećera
  • 18 g kokosovog sećera (može i braon sećer kao zamena)
  • prstohvat soli
  • 60 ml kokosovog ili maslinovog ulja
Priprema: Zagrejati pećnicu na 200 C i uljem namazati posudu za pečenje veličine 20×20 cm. Isečene breskve rasporediti ravnomerno po posudi. U drugoj posudi pomešati suve sastojke uz 4 kašike ulja, dok se ne dobije vlažna smesa. Smesu naneti ravnomerno preko bresaka. Peći 40-45 minuta dok sokovi voća ne počnu da cvrce, a testo dobije zlatnu boju. Gotov kolač možete servirati uz kuglu sladoleda.

(izvor: minimalistbaker.com)

Salata od breskve i krastavca

Sastojci:

  • 3 breskve
  • 2 krastavca srednje veličine
  • sveži listovi nane  (može i bosiljak kao zamena)
  • jabukovo sirće
  • limun
  • 1 kašika meda
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • mlevena ljuta paprika opcionalno
  • Feta i pečeni bademi (opcionalno)

Oznake: , , , , ,
Prethodni članak Sledeći članak
5 podela