Drugačije pečeni krompir u rerni sa senfom

Ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenih, na koje smo navikli. Kako bismo dobili savršeno hrskavu i zlatnu koricu krompira, a mekanu i ukusnu unutrašnjost, krompir se prvo obari, pa se onda peče.

Sastojci:

  • 1 kg krompira za pečenje
  • 2 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike senfa sa celim zrnom
  • 1/2 kašičica mlevenog bibera

Uputstvo: Zagrejte rernu na 200 °C. U veću šerpu sipajte hladnu vodu kojoj ćete dodati 1 kašičicu soli i u nju stavite oljušten i na komade isečen krompir. Kada voda provri, smanjite temperaturu i nakon 5 minuta proverite krompir nožem koji treba lagano da prođe do sredine koja će da pruži otpor. Tada dobro ocedite krompir i prebacite ga u veliku činiju u kojoj ste prethodno pomešali 1 1/2 kašičicu soli, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike senfa sa celim zrnom i 1/2 kašičice mlevenog bibera. Krompir dobro uvaljajte u ovaj miks, a zatim prebacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Krompir prelijte jednom kašikom maslinovog ulja, a zatim ga okrenite da ravnom površinom bude u kontaktu sa plehom. Pecite ga 15 do 20 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju i postane savršeno mekan.

 

Oznake: , , , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst
0 podela