10 saveta za savršenu kupovinu novogodišnjih poklona

Kupovina poklona na vreme, umesto u poslednjem trenutku, će Vam doneti mnogo mira, a naročito ukoliko ste sve unapred lepo isplanirali. Slede saveti kako da budete efikasni, ekonomični i uživate u predstojećoj prazničnoj sezoni.

1. Napravite spisak osoba kojima ove godine kupujete poklone. Neki od vas ovako obradovati samo porodicu i najbliže prijatelje, dok će se drugi na ovaj način zahvaliti kolegama, devojci koja vam pričuva decu kad god zatreba ili ženi bez čije pomoći vaša kuća ne bi bila tip-top. 

2. Pored svakog imena na spisku zapišite sumu novca koju ćete izdvojiti za poklon. Često poklone kupujemo impulsivno i u poslednjem momentu, a kada shvatimo da smo neplanirano potrošili mnogo više novca od planiranog već je kasno.

3. Razmislite kakav poklon bi bio prikladan za svaku osobu sa vašeg spiska. Kakva su im interesovanja, ukusi? Da li vole knjige, sport, tehnologiju? Mesečna članarina za fitnes klub, zanimljiv modni detalj ili neki gedžet? Zapišite ideje za poklone pored svakog imena, a spisak stavite u novčanik kako bi vam uvek bio pri ruci. Ukoliko niste bliski sa osobom koju darujete postoje i  vrednosni poklon vaučeri i kartice koje radnje nude.

4. Nemojte da čekate poslednji momenat. Izbegnite gužve u radnjama i na kasama i nepotrebno nerviranje. Informišite se unapred na internetu šta različiti brendovi imaju u svojim radnjama. Takođe iskoristite i sezonu popusta.

5. Unapred isplanirajte jedan dan za kupovinu poklona. Ne zaboravite da kupite ukrasni papir i kartice ukoliko želite da napišete posvetu.

6. Upakujte poklone unapred i na svaki zalepite lako odlepljivi papirić sa imenom osobe kome je poklon namenjen. Kako koji poklon upakujete vratite se vašem spisku i precrtajte ime sa njega.

7. Poklone za svoje ukućane dobro sakrijte, kako iznenađenje ne bi propalo.

8. Ukoliko vam nije teško, a jeste izuzetno korisno, vodite evidenciju kome ste i šta kupili, kako biste sledeće godine izbegli da ponovite isti poklon.

9. Ukoliko ste kupili skup poklon, obavezno sačuvajte račun u slučaju da morate da ga vratite. Isto tako se raspitajte o uslovima refundiranja ili zamene poklona.

10. Nova godina i Bozić su praznici koji se provode u dobrom društvu i porodici. Ali ne zaboravimo one koji nemaju sa kime ili čime da obeleže praznike. Svratišta za nezbrinutu decu, prihvatilišta za stara i nemoćna lica, komšijska porodica slabijih primanja, azili za napuštene zivotinje, spisak je predugačak. Svima njima će dobro doći hrana, igrčke, slatkiši, polovna ili nova odeća, ili jednostavno novčana donacija.

Oznake: , , , , ,
Prethodni tekst Sledeći tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0 podela